S-a constituit Corala Preoților din Arhiepiscopia Aradului

Ieri, 4 februarie 2010, ziua când s-au împlinit 85 de ani de Patriarhat ai Bisericii Ortodoxe Române, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a fost constituită Corala preoților din Arhiepiscopia Aradului.

Reuniți în cadrul oferit de Aula Magna „Ilarion V. Felea” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, preoții cooptați pentru această formațiune corală au avut bucuria de a primi binecuvântarea de început a Chiriarhului.

În cuvântul de întâmpinare, P. C. Părinte Vasile Pop, consilierul cultural al Arhiepiscopiei, a arătat că această zi va rămâne înscrisă în calendarul evenimentelor bisericești locale, ca o zi istorică, deoarece ea marchează reînvierea unei mai vechi tradiții aici. A mulțumit în numele celor prezenți Arhipăstorului pentru părinteasca purtare de grijă, îndrumare și încurajare în realizarea acestei frumoase inițiative.

În alocuțiunea sa, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, a oferit câteva motivații privind necesitatea acestei corale: „După vizita de anul trecut a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în orașul nostru, cu ocazia ridicării în rang a Episcopiei Aradului, la rang de Arhiepiscopie, responsabilitățile de ordin misionar-duhovnicesc au crescut pe măsură, astfel că una dintre acestea este legată de păstrarea și continuarea frumoasei tradiții locale legată de muzica bisericească, între care cea corală este una recunoscută la nivel național. Așadar, inițiativa de readucere la viață a coralei preoților exprimă dragostea noastră față de cântarea bisericească specifică zonei, precum și cinstirea ce o arătăm înaintașilor noștri ce s-au evidențiat în această latură a vieții bisericești. Exprimăm aici și bucuria pentru faptul că Diac. Tiberiu Ardelean, profesorul de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din Arad și dirijorul invitat să conducă această formație corală, a obținut o diplomă patriarhală ca cel mai bun dirijor, la ultimul concurs național, ceea ce ne oferă garanția că reprezentațiile acestei corale preoțești îi vor urma exemplul”.

Corala va avea repetiții în ziua de luni a fiecărei săptămâni, pentru a pregăti diferite concerte cu ocazia marilor praznice și a sărbătorilor bisericești mai importante.

www.episcopiaaradului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente