S-a constituit Adunarea Națională Bisericească pentru perioada 2010-2014

Ședința de constituire a Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române pentru perioada 2010-2014 a avut loc astăzi, 3 septembrie, în Aula Magna „Patriarhul Teoctist” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, informează „Ziarul Lumina”.

Lucrările Adunării Naționale Bisericești au fost precedate de slujba de Te Deum, oficiată în Catedrala patriarhală de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a ierarhilor Sfântului Sinod și a viitorilor membri ANB.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a deschis lucrările ședinței de constituire a Adunării Naționale Bisericești și a binecuvântat pe cei prezenți, rezumând programul ședinței. În continuare, au avut loc lucrările pe comisii, iar după aceasta au fost validate mandatele membrilor fiecărei eparhii.

Prima ședință a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2010-2014 a fost deschisă cu citirea prevederilor articolelor 19-23 din Statutul de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, privitoare la Adunarea Națională Bisericească. S-au desemnat membrii comisiilor permanente ale Adunării Naționale Bisericești (Comisia administrativ-juridică și de validare, Comisia socială și pentru comunicații media, Comisia culturală și educațională, Comisia economică, bugetară și de patrimoniu imobiliar – bunuri bisericești, Comisia pentru românii ortodocși de peste hotare) și s-a constituit și Consiliul Național Bisericesc, din 12 membri, câte doi din fiecare mitropolie, un cleric și un mirean.

În finalul ședinței a fost citit referatul Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la stadiul lucrărilor Catedralei Mântuirii Neamului.

Adunarea Națională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale, ales pentru o perioadă de patru ani.

Comentarii Facebook


Știri recente