Rusaliile la Mănăstirea Comana

În ziua slăvitului praznic al Pogorârii Sfântului Duh, duminică, 12 iunie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Mănăstirii Comana din jud. Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre evenimentul deosebit din ziua Cincizecimii care nu întemeiază doar Biserica, ci și revelează însușirile fundamentale ale ei: revelația plenară a Sfintei Treimi, prezența lui Hristos în Duhul Sfânt, universalismul predicii apostolice către toate neamurile și unitatea lor în Biserică. Duhul Sfânt este astfel unicul iconograf al Bisericii, căci El este Cel care face să răsară din adâncul nostru Chipul lui Hristos, săpat din totdeauna în inima noastră. ‘Duhul Sfânt’, a mai adăugat Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, ‘reconstituie nu numai integritatea firii și unitatea persoanei umane, ci și comuniunea persoanelor după modelul Sfintei Treimi’.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată și o slujbă specială, numită Vecernia Rusaliilor, în cadrul căreia au fost rostite opt rugăciuni, și au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.

Totodată, cei prezenți, în semn de prețuire, au primit iconițe cu imaginea Pogorârii Duhului Sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente