Rugăciuni „spre îndelungată arhipăstorire” pentru IPS Pimen

Înalt Preasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a aniversat ieri, 24 ianuarie, 20 de ani de când a fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. La cererea preoților și credincioșilor din județul Suceava, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a înființat în anul 1990 Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Pe 24 ianuarie 1991 IPS Pimen a fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, înscăunarea având loc pe data de 3 martie 1991.

‘La împlinirea a 20 de ani de păstorire în Eparhia Sucevei și Rădăuților a Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Centrul eparhial, clerul și credincioșii din Bucovina înalță rugăciuni către Mântuitorul, veșnicul nostru Arhiereu, spre îndelungată arhipăstorire, sănătate și ajutor ceresc pentru vrednica lucrare pastoral-misionară în ogorul Ortodoxiei străbune, pe altarul Bisericii și al neamului nostru românesc’, a transmis pr. Dragoș Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Moldova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…