Rugăciuni speciale pentru cei bolnavi la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

În Duminica Slăbănogului, 6 mai 2012, la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a fost oficiată de la ora 16.00, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din Protopopiatul Roman, informează epr.ro.

Slujba, cea de a treia din cele șapte Sfinte Masluri programe în acest an, a fost săvârșită în contextul manifestărilor religioase din cadrul Anului Omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.

Taina Sfântului Maslu este lucrarea sfântă săvârșită în numele Sfintei Treimi de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești și întărirea sufletească, iar efectul tainei depinde de credința bolnavului și de iertarea lui de către Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…