Rugăciuni și binecuvântări pentru credincioșii din Ivești, Galați

Vineri, 23 noiembrie, în Parohia Ivești 2 din Protoieria Tecuci, județul Galați, s-a desfășurat un program liturgic misionar și filantropic sub genericul Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, informează „Ziarul Lumina”.

Preoții care au participat la această acțiune au săvârșit dimineață Utrenia și Sfânta Liturghie, la care au participat numeroși credincioși, atât români, cât și rromi, în această parohie 65% dintre enoriași fiind de etnie rromă.

Slujba a fost oficiată de șapte preoți din cercul misionar coordonat de pr. Nicolae Blănaru. După Sfânta Liturghie, la Centrul Medical din Ivești, preoții au oficiat sfințirea cea mică a apei și Sfântul Maslu în prezența unui număr mare de credincioși. În acest centru sunt cazați și asistați opt bătrâni, din care trei cu semiparalizie. Foștii angajați ai Spitalului Ivești le oferă voluntar îngrijire zilnică, iar parohiile din jur le asigură mâncare, îmbrăcăminte și toate cele necesare zilnic. Acestor frați singuri și în suferință li s-au adăugat la comuniunea de rugăciune, în semn de solidaritate duhovnicească, enoriașii din Parohia Ivești 2. Într-un spațiu pus la dispoziție de conducerea spitalului, dr. Baican Sorin de la Centrul Medical Ivești, ajutat de un asistent medical, a oferit consultații gratuite bătrânilor din centru și la 38 de persoane din localitatea Ivești, cărora li s-au dat medicamente gratuite puse la dispoziție de Protoieria Tecuci, în valoare de 1.640 de lei. Comitetul parohial al Parohiei Ivești 2 a oferit pentru bătrânii din centrul medical alimente pentru o lună de zile (cartofi, fasole, orez, paste făinoase, ceapă, zahăr, ulei), în valoare de 760 de lei. Tot prin grija Comitetului parohial au fost oferite la domiciliu pachete cu alimente la 15 persoane bolnave netransportabile. Credincioșilor care au participat la slujbe li s-au oferit în dar revista eparhială „Călăuza Ortodoxă” și broșura cu rugăciuni pentru bolnavi, editate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, pliant cu învățături de folos din Sfinții Părinți despre boală și suferință și iconițe. Preoții prezenți la Sfântul Maslu au donat Centrului Medical Ivești suma de 800 de lei pentru detergenți și consumabile zilnice necesare îngrijirii celor opt bolnavi care pe timpul iernii vor rămâne în acest centru.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…