Rugăciuni pentru persoanele cu deficiențe din Piatra Neamț

Taina Sfântului Maslu și rugăciunile pentru sănătate au alinat pentru câteva clipe suferințele persoanelor din Centrul de Recuperare prin Activități de Terapie Ocupațională pentru Persoane cu Handicap din Piatra Neamț. Acest așezământ a încheiat un parteneriat atât cu parohia Ciritei din Piatra Neamț, cât și cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Piatra Neamț, informează „Ziarul Lumina”.

La Centrul de Recuperare prin Activități de Terapie Ocupațională pentru Persoane cu Handicap din Piatra Neamț, s-a săvârșit ieri Taina Sfântului Maslu pentru persoanele cu dizabilități și pentru personalul centrului. De asemenea, clădirea acestui așezământ a fost sfințită de soborul de preoți slujitori. Centrul este situat în parohia Ciritei din Piatra Neamț și este parte integrantă a Asociației de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale (ASPNS) ‘Luceafărul’ din Piatra Neamț. După săvârșirea slujbei de resfințire a așezământului și săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, părintele Constantin Bogdan de la parohia Ciritei și-a arătat mulțumirea față de ‘bunul mers al acțiunilor comune ale asociației și ale parohiei pe care o păstorește’. ‘Să dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit de a fi părtași la primirea hainei duhovnicești a acestui așezământ care astăzi (n.r. ieri) a fost refințit. Harul Duhului Sfânt s-a coborât peste noi prin Taina Sfântului Maslu oficiată în această zi. Prezența noastră în rugăciune Îl aduce pe Hristos în sufletele și trupurile noastre. Prin ungerea cu acest untdelemn sfințit, Dumnezeu ne face răbdători spre pocăință, ne binecuvintează și ne curățește de păcate și de suferințe, ne întărește spre vindecare, lucrează în noi mântuirea. Ne bucurăm de acești copii și tineri cu suflete curate în care Îl vedem prezent pe Dumnezeu și Îl rugăm ca de fiecare dată să aducă pace, liniște și sănătate în sufletele și trupurile lor și în ale celor care se străduiesc să le facă viața normală și să îi integreze în comunitate. Vă felicităm pentru sârguință și Îl rugăm pe Dumnezeu să vă binecuvinteze jertfelnicia’, a spus pr. Constantin Bogdan, care nu este doar un bun colaborator, prin asumarea unui parteneriat pe perioadă nedeterminată din anul 2010, ci și un apropiat al centrului.

‘Avem o foarte bună colaborare cu parohia Ciritei’

Cu prilejul săvârșirii slujbei de resfințire a centrului de lucru și a săvârșirii Tainei Sfântului Maslu, Daniela Coman, președintele ASPNS ‘Luceafărul’, ne-a oferit câteva detalii privind activitatea asociației și parteneriatul cu Biserica. ‘Centrul nostru desfășoară activități de abilitare, integrare și recuperare prin activități de ergoterapie și terapie ocupațională, cât și activități instructiv-educative și de timp liber. Beneficiarii acțiunilor noastre sunt 65 de copii și tineri care se bucură de atenția și sprijinul nostru. Centrul de recuperare este un spațiu pus la dispoziție de Primăria Piatra Neamț, iar printre parteneri și finanțatori se numără Association SPERAM din Franța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și alte instituții de profil din Neamț și din țară, cât și instituții de învățământ din Piatra Neamț, Biblioteca ‘G. T. Kirileanu’, Asociația ECO SMILE, ARAS Neamț și câteva firme și societăți comerciale locale. Începând cu anul 2007, am încheiat un parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Piatra Neamț în cadrul căruia organizăm activități instructiv-educative și cu caracter religios la care participă asociația noastră și voluntari ai seminarului (activități de suport, socializarea și petrecerea în mod util a timpului liber, îndrumare religioasă și duhovnicească și alte activități care vin în sprijinul beneficiarilor). Avem o foarte bună colaborare cu parohia Ciritei și cu părintele paroh Constantin Bogdan, care ne este întotdeauna aproape, fiind implicat în activitățile noastre și dornic de a comunica acestor copii și tineri pe Hristos într-un mod simplu, dar eficient, corespunzător nevoilor acestora’, a amintit Daniela Coman.

După cum n-a relatat pr. Ștefan Zaharia, responsabil de cateheză parohială, Protopopiatul Piatra Neamț a încheiat în anul 2010, prin parohia Ciritei, un parteneriat cu Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale ‘Luceafărul’ din Piatra Neamț. ‘Acest parteneriat are scopul de a acorda consiliere spirituală, într-un cadru organizat, copiilor și tinerilor din instituțiile rezidențiale de protecție socială aflate în administrarea asociației, cateheze și discuții tematice, cât și un program liturgic specific’, a spus pr. Ștefan Zaharia.

Comentarii Facebook


Știri recente