Rugăciuni pentru ostenitorii și beneficiarii așezămintelor sociale din Protopopiatul Reșița

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a vizitat miercuri, 14 martie, mai multe așezăminte sociale pentru copii și bătrâni de pe raza Protopopiatului Reșița, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În prima parte a zilei, ierarhul a fost în mijlocul angajaților și asistaților de la Centrul de recuperare ‘Primăvara’ din Reșița, la Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Cuptoare-Secu și la Căminul pentru persoane vârstnice din Bocșa, unde a săvârșit dezlegări și rugăciuni de sănătate pentru ostenitorii și beneficiarii așezămintelor sociale. La final, chiriarhul a oferit iconițe și pliante cu explicații privitoare la Taina Sfântului Maslu. În cursul serii, chiriarhul a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Spitalul Județean Staționar 1 din Reșița, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat pacienți, rude ale acestora și cadre medicale. Tuturor celor prezenți Preasfințitul Lucian le-a oferit iconițe și pliante despre teologia suferinței și a bolii în viziunea Sfinților Părinți.

‘Ne-a ajutat și astăzi Bunul Dumnezeu, să împlinim cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos, Care ne îndeamnă să îi cercetăm pe cei aflați în suferință, pe cei bolnavi, pe cei care au necazuri. Rugăciunile pe care le-am înălțat cu aceste prilejuri au fost primite cu bucurie de toți cei care se află în aceste așezăminte spitalicești și sociale, și credem că rugăciunile au fost bine primite înaintea Preasfintei Treimi, pentru că suntem în perioada Postului Mare și cu toții ne pregătim sufletește prin post, rugăciune, fapte bune, milostenie trupească, dar și sufletească, ca să întâmpinăm cum se cuvine măritul praznic al Învierii lui Hristos’, a declarat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Bucurie și mângâiere pentru cei vizitați

Pe tot parcursul vizitelor arhierești, chiriarhul a fost însoțit de preoții misionari din aceste așezăminte, de preoții parohi din împrejurimi și de părintele protopop al Reșiței, Nicolae Cătălin Mirișan. Sfinția Sa ne-a mărturisit: ‘Nu este lucru puțin ca, pe parcursul unei săptămâni, Preasfinția Sa să viziteze și să poposească în rugăciune la nouă centre spitalicești și de asistență socială de pe raza Protopopiatului Reșița. Aș putea spune, văzând reacția beneficiarilor și ostenitorilor acestor centre, că vizita episcopului lor le-a adus bucurie și mângâiere, precum și nădejdea că acest obicei va continua’. În cadrul Spitalului Județean din Reșița funcționează o capelă și un preot misionar, care stă la dispoziția bolnavilor și a personalului medical. Totodată, în curtea spitalului se află în curs de finalizare lăcașul ce va deservi ca loc de închinare pentru bolnavii ce se pot deplasa, precum și pentru rudele și cunoscuții acestora, care doresc să înalțe rugăciuni pentru sănătatea celor dragi. Și în zilele următoare, chiriarhul va vizita spitale și așezăminte sociale de pe raza protopopiatelor Caransebeș și Oravița.

Comentarii Facebook


Știri recente