Rugăciuni pentru Eroii Revoluției, în București

Zilele acestea sunt pomeniți eroii români care au murit în timpul Revoluției din decembrie 1989. La troițele și monumentele închinate lor, precum și la cimitirele unde au fost înmormântați eroii revoluției sunt săvârșite slujbe de pomenire și depuse coroane de flori.

În București, începând cu 21 decembrie, au fost organizate manifestări pentru pomenirea revoluționarilor care au murit în timpul luptei împotriva regimului comunist ateu.

Astăzi de dimineața, la Cimitirul „Eroii Revoluției” din București, un sobor de preoți a săvârșit slujba Parastasului pentru eroii revoluției care au fost înmormântați acolo. După ce a fost intonat Imnul Național al României, a urmat și un ceremonial militar în care au fost depuse coroane de flori și jerbe la mormintele eroilor din partea Administrației Prezidențiale și a Guvernului României, a instituțiilor publice din Capitală, a Corpului Diplomatic, a primăriilor de sectoare, a asociațiilor veteranilor de război, a partidelor, precum și din partea altor instituții și asociații din țară.

Garda de onoare a fost formată din militari ai Regimentului 30 Gardă și protocol „Mihai Viteazul”.

Autorități, foști revoluționari și rude ale victimelor Revoluției din 1989 au participat la o slujbă de pomenire și la troița de lângă Spitalul Colțea.

După cum ne informează Ziarul Lumina, un parastas pentru cei care au murit în decembrie 1989 a fost oficiat și în Piața Universității, în fața crucilor înălțate în amintirea evenimentelor din 21 și 22 decembrie și a celor care s-au jertfit atunci. La acest eveniment au participat zeci de persoane care au aprins lumânări și au depus coroane de flori.

În București, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 sunt oficiate la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluției, la Radio și Televiziune, Monumentul Eroilor Jandarmi, la Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, precum și în alte locuri în care ei și-au jertfit viața.

La Catedrala patriarhală se săvârșește mâine, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor din decembrie 1989.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile și mănăstirile din țară și din străinătate sunt pomeniți eroi ostași și luptători români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Comentarii Facebook


Știri recente