Rugăciuni de mulțumire și manifestări dedicate copiilor de 1 Iunie

PS Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, a fost ieri alături de copiii din municipiul Onești. În jurul prânzului, în parcul orașului, Preasfinția Sa, alături de preoții oneșteni, a oferit dulciuri și iconițe copiilor în cadrul unui program dedicat lor, derulat de Centrul Rezidențial „Alexandra” și Protopopiatul Onești.

Tot ieri, la Biserica „Sf. Gheorghe” din Bacău, a fost oficiată, în jurul orei 12:00, o slujbă de mulțumire cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Elevii care iau masa de prânz zilnic la Casa „Samarineanul milostiv”, precum și ceilalți copii care au ținut să participe la ceremonia religioasă au primit rechizite, dulciuri, jucării și iconițe.

La Capela Spitalului de obstetrică și ginecologie Botoșani a fost săvârșită ieri slujba Acatistului Bunei Vestiri, urmată de rugăciuni pentru mame și copii. Pr. Petru Fercal, misionar al Protopopiatului Botoșani, a rostit un cuvânt de învățătură în care a adus un omagiu mamelor care nasc și-și cresc frumos pruncii. La final, s-au împărțit mamelor prezente și celor aflate în saloane peste 100 de pachete din partea Protopopiatului Botoșani.

În mai multe parohii ale Protopopiatului Hârlău au avut loc ieri manifestări dedicate copiilor. Una dintre acestea s-a desfășurat la Școala generală Pîrcovaci, unde a avut loc vernisajul expoziției de icoane pe sticlă intitulată „Ferestre spre cer”, icoane realizate de 22 de copii, membri ai Cercului de pictură „Arhim. Vartolomeu Dolhan” din Pîrcovaci, în cadrul Proiectului „Copiii zugravi ai chipurilor sfinte”. Pr. paroh al parohiei Pîrcovaci, Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, a citit rugăciuni de binecuvântare a copiilor și a ținut un cuvânt de învățătură în care a mulțumit conducerii școlii pentru colaborare și a felicitat pe tinerii iconari și pe profesoara care i-a îndrumat. După prezentarea unui program artistic, copiii au fost premiați de Protopopiatul Hârlău și parohia Pîrcovaci.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente