Rugăciuni de mulțumire și de binecuvântare la hotarul dintre anii 2008 și 2009

În noaptea de 31 decembrie 2008 spre 1 ianuarie 2009 majoritatea bisericilor ortodoxe din țară au fost deschise, astfel încât Anul Nou să fie întâmpinat în stare de rugăciune.

La Catedrala patriarhală din București, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a săvârșit slujba Acatistului Mântuitorului Hristos, de la orele 23.30, și a înălțat, împreună cu soborul slujitorilor și cu credincioșii prezenți, rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu în cursul anului 2008 și rugăciuni de binecuvântare a Noului An 2009.

În cuvântul de învățătură rostit, Preafericirea Sa a vorbit despre semnificațiile sărbătorii creștine de la 1 ianuarie, a îndemnat pe credincioși să înalțe mereu rugăciuni de recunoștință către Dumnezeu și să facă din anii vieții pământești timp de sfințire și cale către mântuire. Proclamarea de către Biserica Ortodoxă Română a anului 2009 ca „Anul comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni” deschide noi posibilități de aprofundare a învățăturii creștine și de intensificare a vieții spirituale în comuniunea de rugăciune, în familie, în viața monahală și în activitățile social-filantropice.

După slujba din Catedrala patriarhală, credincioșii prezenți au fost invitați în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei, unde li s-au oferit daruri, ca semne de binecuvântare pentru Noul An.

Comentarii Facebook


Știri recente