Rugăciuni de mulțumire la Catedrala mitropolitană din Iași

În noaptea de Anul Nou, ieșenii s-au rugat în Catedrala mitropolitană din Iași alături de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează „Ziarul Lumina”. Înainte de miezul nopții, credincioșii au mers în Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ pentru a servi un pahar de vin și un colac. Sâmbătă, 31 decembrie, 2011, în jurul orei 23:30, IPS Teofan, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Acatistul Mântuitorului Hristos. Cu acest prilej au fost citite rugăciuni de mulțumire îndreptate spre Dumnezeu pentru anul care s-a încheiat. Au urmat rugăciunile de dezlegare și de cerere pentru noul an. La finalul slujbei, IPS Părinte Mitropolit Teofan a remarcat că în prima zi a anului 2012 se cuvine ca oamenii să-și îndrepte gândul de recunoștință către Dumnezeu. Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei i-a îndemnat pe oameni să fie aproape de Dumnezeu.

‘Să vă dăruiască Dumnezeu să aveți o familie binecuvântată. Să luptați să aveți o familie și să o mențineți. Să păstrăm conștiința că aparținem unui neam, că înaintea noastră ne sunt strămoșii, că vorbim o limbă și că avem Biserica lui Hristos’, a spus IPS Teofan.

În dimineața zilei de 1 ianuarie, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente