Rugăciuni de mulțumire în dreptul troiței La Sânta

În satele din comuna Călărași și Santa Mare s-a oficiat, în perioada 9-15 iulie 2012, Taina Sfântului Maslu și s-au citit rugăciuni pentru ploaie. După cum a relatat pentru „Ziarul Lumina” pr. Andrei Costin de la parohia Pleșani, Protopopiatul Iași 1, în cele șapte zile s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de 20 de ori. Slujbele au fost însoțite de acatistele mai multor sfinți din calendarul Bisericii noastre. Au participat sute de credincioși de toate vârstele care s-au rugat pentru venirea ploii alături de preoții lor.

Duminică, 15 iulie, la troița aflată la hotarul dintre comunele Santa Mare și Călărași a fost oficiată o slujbă de mulțumire pentru darul de ploaie revărsat de Dumnezeu asupra oamenilor.

‘Mulțumim lui Dumnezeu pentru că a ascultat glasul rugăciunilor noastre și a binecuvântat pământul cu ploaie în zilele de joi, sâmbătă și duminică (săptămâna trecută). Gândul nostru de recunoștință se îndreaptă și către Sfânta Cuvioasă Parascheva, ale cărei sfinte moaște au trecut prin această zonă în 1946, izbăvind oamenii de foamete. În amintirea trecerii sfintelor moaște ale Sfintei Parascheva, la granița dintre comunele Santa Mare și Călărași s-a ridicat troița ‘La Sânta’. Aici au poposit, în 1946, moaștele Ocrotitoarei Moldovei, alături de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Cozancea, delegația fiind condusă la vremea aceea de arhim. Teoctist Arăpașu, viitorul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române’, a spus pr. Andrei Costin.

Comentarii Facebook


Știri recente