Rugăciune și flori pentru Cuviosul Dimitrie

An de an, pelerinii veniți la București în a doua parte a lui octombrie pentru a se închina la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou sunt întâmpinați de minunate aranjamente florale de toamnă. De asemenea, baldachinul sub care sunt așezate moaștele este împodobit cu flori – dar al oamenilor pentru multele daruri ale Cuviosului.

Frumoasele jerbe de flori ale baldachinului sunt oferite de mai multe familii, cu credință în Dumnezeu și mare dragoste pentru Sfântul Dimitrie.

„În urmă cu mai mulți ani am cunoscut la Iași, în preajma sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, câteva familii din București care doreau să împodobească baldachinul unde erau așezate pentru câteva zile moaștele celei care ocrotește Moldova. Când am venit la București aceleași persoane au dorit să împodobească și baldachinul Sfântului Cuvios Dimitrie. De câțiva ani pregătesc flori dintre cele mai frumoase și le aduc fixându-le pe baldachinul sfinților pentru a rămâne pe toată durata sărbătorilor”, a declarat pentru TRINITAS TV, Părintele Arhim. Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

În fiecare an, aranjamentul floral este diferit. Decorarea baldachinului durează mai bine de zece ore. La finalul sărbătorilor, atunci când racla cu sfintele moaște este readusă în Catedrală, florile sunt împărțite credincioșilor. Dacă împodobirea durează aproape o zi, împărțirea florilor se face în câteva zeci de minute.

Comentarii Facebook


Știri recente