RUGĂCIUNE ȘI COOPERARE PRACTICĂ PENTRU UNITATEA CREȘTINĂ

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

Bisericile creștine din întreaga lume organizează în a treia săptămână a lunii ianuarie a fiecărui an (18 – 25 ianuarie) seri de rugăciune pentru unitatea creștină. Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină din anul 2011 este inspirată de textul scripturistic „Și stăruiau în învățătura apostolilor și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciuni” (Faptele Apostolilor 2,42).

În urma consultărilor Patriarhiei Române cu responsabilii pentru dialog local ai Bisericilor creștine din București în vederea definitivării programului Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină (18-25 ianuarie 2011), s-a convenit asupra cadrului general de desfășurare a acestei manifestări ecumenice tradiționale, care se va desfășura după următorul program:

– Marți, 18 ianuarie, Catedrala Patriarhală (Dealul Mitropoliei) orele 16.00;

– Miercuri, 19 ianuarie, Biserica Evanghelică C.A (strada Luterană 2), orele 17.00;

– Joi, 20 ianuarie, Biserica Armeană (Bulevardul Carol I, 43), orele 17.00;

– Vineri, 21 ianuarie, Biserica Reformată (biserica Calvineum, strada Luterană 13 bis), orele 17.00;

– Sâmbătă, 22 ianuarie, Biserica Greco-catolică (strada Sirenelor 39), orele 17.00;

– Duminică, 23 ianuarie, fiecare Biserică va face rugăciuni pentru unitatea creștină în cadrul slujbelor obișnuite;

– Luni, 24 ianuarie, Biserica Anglicană (strada Arthur Verona 3), orele 17.00;

– Marți, 25 ianuarie, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif” (strada General Berthelot 19), orele 17.00.

Patriarhia Română reamintește clerului ortodox că potrivit hotărârii Sfântului Sinod nr. 6745/29 octombrie 2008, la Catedrala Patriarhală, alte catedrale și biserici ortodoxe din țară și străinătate, reprezentanții celorlalte culte creștine vor asista la slujba ortodoxă (Vecernia), fără implicare liturgică. După slujba ortodoxă, reprezentanții oficiali ai celorlalte Biserici creștine vor putea prezenta mărturii asupra conviețuirii pașnice și cooperării ecumenice locale sau regionale astăzi.

Clericii ortodocși români prezenți la rugăciunea ecumenică organizată de celelalte Biserici creștine, vor asista la rugăciunea acestora, fără implicare liturgică, iar, apoi, vor putea rosti un cuvânt privind tema întâlnirii.

Comentarii Facebook


Știri recente