Rugăciune și binecuvântare în Eparhia Tulcii în prima săptămână a Postului Mare

În toate bisericile din municipiul Tulcea ca și la unele biserici din eparhie în săptămâna întâi a Postului Mare se oficiază seara slujba Pavecerniței celei Mari unită cu părți din Canonul de pocăință al Sfântului Andrei Criteanul.

În prima săptămâna a Postului Mare Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit slujba Pavecerniței mari și a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la mai multe biserici din municipiul Tulcea, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.

Astfel luni, Preasfinția Sa a slujit la Catedrala Episcopală „Sf. Ier. Nicolae” din Tulcea, marți la biserica „Buna – Vestire” – paraclis episcopal, miercuri la Biserica „Sf. Gheorghe – cu ceas” iar joi la Biserica „Schimbarea la Față – rusească” din municipiul Tulcea.

Mulțimea de credincioși care au participat s-au rugat împreună cu slujitorii, au rostit împreună cu Corul Seminarului „Sf. Ioan Casian” din Tulcea „Miluiește – mă Dumnezeule, miluiește -mă”.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfinția Sa a spus: „Perioada aceasta a Postului Mare este cu adevărat o perioadă de primăvară duhovnicească în care gheața păcatelor și patimilor este topită prin smerenie și pocăință ca vlăstarul credinței să înmugurească din nou. Canonul Sfântului Andrei Criteanul, pe care Biserica ni-l recomandă acum spre auzire și meditare este mijlocul eficace prin care putem să dobândim o adevărată și curată pocăință și o îndreptare în cuvânt și faptă. Este o icoană a căinței, a doririi de bine și de frumos ca și de o trăire la cote înalte a adevărului evanghelic”

Vineri, 2 martie, la ceas de seară, Preasfinția Sa va săvârși Liturghia Darurilor mai înainte sfinție la Catedrala episcopală din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente