Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

Prima zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor a avut loc la Catedrala romano-catolică ‘Sfântul Iosif’ din București. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal și de părintele Costin Spiridon, Consilier patriarhal, informează TRINITAS TV

Anul acesta pasajul scripturistic ales ca temă de meditație a Săptămânii de Rugăciune este: „Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba” (I Corinteni 15, 51).

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Arhiepiscopul Bisericii Armene din România.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor este celebrată în fiecare an în perioada 18-25 ianuarie și este o inițiativă promovată de Consiliul Mondial al Bisericilor și Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor.

În a doua zi, la Biserica greco-catolică din București, cuvântul de învățătură va fi ținut de reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…