Rugăciune pentru studenții Universității Vasile Alecsandri din Bacău

Un sobor de preoți din Bacău au oficiat miercuri, 14 noiembrie 2012, slujba Aghezmei mici în căminul mixt situat lângă sediul Clubului Sportiv „Știința”. Sfințirea apei mici a fost urmată de citirea mai multor rugăciuni de binecuvântare pentru studenții băcăuani.

Inițiativa oficierii acestei slujbe religioase a aparținut tinerilor din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Bacău.

„Acest moment de rugăciune, organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a devenit un obicei în perioada Postului Crăciunului. Rugăciunea rostită de preoții și studenții băcăuani a făcut ca, și de această dată, ușile tuturor camerelor tinerilor de la „Vasile Alecsandri” să fie deschise, astfel încât binecuvântarea lui Dumnezeu să se reverse asupra lor. Cu acest prilej, pr. prof. Constantin Leonte a ținut o scurtă cuvântare în care a vorbit tinerilor despre valoarea și semnificația postului în viața creștinului, arătând importanța credinței și a rugăciunii pentru deprinderea virtuților creștinești, atât de necesare tinerei generații”, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente