Rugăciune pentru persoanele private de libertate

Pe 14 martie 2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în capela „Sf. Ap. Petru și Pavel’ din incinta Penitenciarului de maximă siguranță din Giurgiu a fost săvârșită Liturghia Darurilor mai înainte sfințite de un sobor de preoți, în prezența a peste 40 de persoane private de libertate, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele capelan Bălașa Teodor a rostit un cuvânt de învățătură în care le-a explicat deținuților importanța postului și a rugăciunii în viața omului.

La final, din partea Episcopiei Giurgiului, celor prezenți le-au fost oferite cărți de rugăciuni și ultimul număr al revistei eparhiale.

În această perioadă a Postului Mare, în Penitenciarul din Giurgiu, pe lângă săvârșirea Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite, programul religios – cultural va cuprinde săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, susținerea de cateheze, convorbiri duhovnicești, expoziții de icoane pe sticlă și lemn. Toate aceste manifestări au ca scop alinarea suferinței și redarea speranței persoanelor private de libertate care, într-un moment de slăbiciune, au încălcat anumite norme morale și juridice.

Comentarii Facebook


Știri recente