Rugăciune la începutul postului pentru bătrânii Așezământului Hârja

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat, ieri, 11 iunie 2012, Taina Sfântului Maslu la Centrul rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice ‘Sfântul Ștefan cel Mare’ Hârja, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Taina Sfântului Maslu a fost precedată de Sfânta Liturghie și Agheazma mică, săvârșite în paraclisul de vară al așezământului. Din soborul de preoți a făcut parte și pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești. După cum ne-a relatat pr. Ilarion Mâță, directorul Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice ‘Sfântul Ștefan cel Mare’ Hârja, slujbele religioase din prima zi a Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel au fost oficiate în contextul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.

‘Preasfințitul Ioachim Băcăuanul este prezent alături de vârstnici în fiecare lună, fiind un prieten și rugător pentru acești oameni în suferință’, a spus pr. Ilarion Mâță.

La sfârșitul rugăciunilor, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură și de încurajare pentru bătrânii din acest centru, pentru cei care lucrează aici, dar și pentru credincioșii sosiți din parohiile învecinate la acest moment deosebit.

‘Apoi, PS Ioachim Băcăuanul s-a deplasat în camerele în care trăiesc bătrânii de la Hârja, marea majoritate imobilizați la pat, i-a binecuvântat și le-a oferit daruri. De asemenea, Preafinția Sa a vizitat șantierul noului cămin de bătrâni și clinica medicală a complexului’, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…