Rugăciune de mulțumire la Catedrala din Galați, după pelerinajul Preasfințitului Părinte Episcop Casian în Capadocia

Miercuri, 3 iunie 2009, la Catedrala episcopală din municipiul Galați, Preasfințitul Părinte Episcop Casian al Dunării de Jos, înconjurat de credincioși și de slujitori din administrația eparhială, a săvârșit o slujbă de mulțumire pentru pelerinajul efectuat de-a lungul a șapte zile, 27 mai – 2 iunie 2009, la Patriarhia Ecumenică și în Capadocia, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Părinte Episcop-Vicar Patriarhal Ciprian Câmpineanul, precum și 400 de credincioși ortodocși din întreaga Patriarhie Română. Evenimentul s-a înscris în seria manifestărilor consacrate „Anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, și al celorlalți Sfinți Capadocieni”.

Preasfinția Sa a împărtășit celor prezenți impresii și amintiri din Capadocia, leagăn al creștinismului, patria Sfântului Vasile cel Mare și tărâmul unde au apărut primii monahi și unde se află moaștele a numeroși sfinți. Capadocia reprezintă, fără îndoială, temelia monahismului și inelul de legătură între civilizația orientală și cea greco-latină.

Totodată, chiriarhul locului a amintit de Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Fanar a Patriarhiei Ecumenice și de Biserica „Sfântul Teodor” din Malakopis, Capadocia, unde Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, precum și ceilalți ierarhi români și greci participanți la acest pelerinaj, au săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența unui mare număr de pelerini români și de alte naționalități din întreaga lume, care au participat la această vizită alături de delegația oficială.

La final clericii și credincioșii prezenți la Catedrala episcopală au avut bucuria de a se închina la racla cu o părticică din moaștele Sf. Vasile cel Mare, raclă împodobită cu flori nemuritoare aduse din Capadocia.

Sursa: Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente