Rugăciune comună a creștinilor la Sibiu

Bisericile creștine au organizat, în perioada 18-25 ianuarie, seri de rugăciune. La Catedrala ortodoxă ‘Sfânta Treime’ din Sibiu, programul de rugăciune comună a avut loc duminică, 23 ianuarie. În Sibiu, programul a început în 18 ianuarie, la Biserica Reformată Calvină, a continuat în 20 ianuarie, cu programul de rugăciune de la Biserica Romano-Catolică din Piața Mare, iar în 22 ianuarie, credincioșii principalelor confesiuni creștine din Sibiu s-au întâlnit la Biserica ‘Ursulinelor’ de rit greco-catolic. Astăzi, 25 ianuarie, săptămâna de rugăciune comună se încheie la Biserica Evanghelică Lutherană. Tema săptămânii de rugăciune din anul 2011 este inspirată de textul scripturistic ‘Și stăruiau în învățătura apostolilor și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciuni’. În timpul acestei săptămâni, în fiecare biserică s-a făcut o colectă, iar banii vor fi donați Centrului pentru îngrijirea bolnavilor în fază terminală din Sibiu.

La seara de rugăciune de la Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost prezent Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, alături de preoți slujitori ai catedralei. Membrii Grupului psaltic ‘Sfântul Andrei’ al Catedralei mitropolitane, condus de masterandul Adrian Dobreanu, au dat răspunsurile la strană. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții principalelor culte creștine din Sibiu, după cum ne informează ‘ZiarulLumina’, Ediția de Transilvania.

La final, în cuvântul său, Episcopul Bisericii Evanghelice din România, Reinhard Guib, a arătat că trebuie să urmăm îndemnul apostolilor către rugăciune: ‘Lumea și în primul rând noi, oamenii, trebuie să ne schimbăm, ca să avem o viață evlavioasă și cinstită, o viață spre și în relație cu Dumnezeu și pentru ca lumea să aibă parte de un viitor. Cum lumea nu se schimbă de la sine, suntem noi chemați la fapte. Dar ce putem face? Săptămâna de rugăciune nu ne cheamă la demonstrații, nici la tulburări sau violență în stradă, ci ne îndeamnă la rugăciune. Cuvintele Apostolului Pavel răsună din depărtarea de acum aproape 2.000 de ani și în lăcașele noastre creștine de astăzi. ‘Înainte de toate’, spune el, ‘să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri”.

‘Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în seara aceasta, cu toți reprezentanții bisericilor creștine din Sibiu, în duh de rugăciune ne-am adunat în Catedrala mitropolitană’, a spus PS Andrei Făgărășanul. În cuvântul său, acesta a făcut un îndemn la rugăciune, prin care fiecare își deschide sufletul către Dumnezeu. ‘Pentru rugăciunile sfinților, pentru rugăciunile Maicii minunate, să ne ajute Bunul Dumnezeu să ne schimbăm viața ca toți să fim una în duh de rugăciune și să ne apropiem de Dumnezeu Tatăl, de Dumnezeu Duhul Sfânt și de Dumnezeu Fiul, Treimea cea de o Ființă, și să rămânem cu el în veci’, a mai spus PS Andrei Făgărășanul.

Comentarii Facebook


Știri recente