Rugăciune, bucurie și nădejde la Penitenciarul Tulcea

Cu prilejul zilei de 16 ianuarie, zi în care Biserica Ortodoxă face pomenirea Închinării Lanțului Sfântului Apostol Petru, la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Tulcea a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. La slujbă au participat aproximativ 100 de persoane private de libertate – bărbați și femei – care sunt încarcerați aici. Răspunsurile liturgice fiind date de către un cor de deținuți, informează Episcopia Tulcii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii care a fost urmărită cu un sentiment de evlavie de către deținuți P.S. Visarion a rostit un cuvânt de învățătură scoțând în relief însemnătatea acestei zile în care Biserica cinstește lanțurile pe care Sfântul Apostol Petru le-a purtat pentru Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos ca și zelul misionar al apostolilor care toți au trecut prin temnițe și lanțuri pentru că propovăduiau noua învățătură a păcii și a dragostei, învățătură bazată pe Evanghelia lui Iisus – cel răstignit și înviat.Și alte sfaturi folositoare pentru suflet le-au fost puse la inimă cu acest prilej celor închiși.

După terminarea slujbei un emoționant cuvânt de mulțumire a rostit unul dintre deținuți, apoi toți participanții la Sfânta Liturghie au fost miruiți și li s-a dat câte o carte de rugăciuni și alte daruri.

Amintim și faptul că în urma protocolului încheiat între Episcopia Tulcii și Penitenciarul din Tulcea în fiecare zi de luni după masa o grupă de 3 preoți – pe rând din Episcopie – îi vizitează la celular pe deținuți având cu ei discuții pe teme duhovnicești și oferindu-le la cerere asistență religioasă, asistență care este asigurată zilnic de către părintele capelan Nicu Partebună.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…