Rugă sătească la Șiștarovăț, Protopopiatul Lipova

An de an, fiii satului Șiștarovăț, din Protopopiatul Lipova, se adună de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, hramul bisericii din sat, la ruga sătească, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Și în acest an aceștia au poposit cu mic, cu mare la sfânta biserică, unde preotul paroh Mihai Dohangie, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat slujba Vecerniei, după care a fost înconjurată biserica în procesiune.

Părintele Ioan Jidoi de la Parohia Radna a ținut cu acest prilej un cuvânt de învățătură referitor la importanța Maicii Domnului în viața creștinilor, iar la final, preotul paroh a ținut să mulțumească celor prezenți, oficialităților centrale și locale. După slujba de la biserică, credincioșii s-au îndreptat spre locul unde oficialitățile locale au organizat, ca de fiecare dată, ruga sătească.

Tradiția locului spune că ruga trebuie să fie începută de preotul paroh, de primar și de doi tineri care se pregătesc pentru căsătorie. Și în acest an acest lucru s-a înfăptuit, arătându-se că tradițiile locale lăsate de strămoși tinerilor se păstrează și astăzi cu sfințenie.

Comentarii Facebook


Știri recente