Rugă la Reșița

La praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, municipiul Reșița se află în sărbătoare timp de trei zile.

Ca o comunitate preponderent creștin-ortodoxă, manifestările prilejuite de zilele cetății au în centrul atenției prăznuirea celor doi Sfinți Apostoli – repere ale istoriei și spiritualității întregii creștinătăți de pretutindeni.

Începând cu anul 1992, la propunerea clerului reșițean, municipiul Reșița este încredințat spre ocrotire Sf. Ap. Petru și Pavel, iar din anul următor – 1993, în urbea de pe Bârzava sunt prăznuiți după cuviință ca patroni spirituali ai orașului.

Bucuria acestor zile de sărbătoare este cu atât mai mare cu cât nu mai puțin de trei biserici parohiale aparținătoare Reșiței își serbează Ruga – Hramul. Este vorba de biserica Parohiei Reșița-Govândari, biserica Parohiei Câlnic și biserica Parohiei Reșița Marginea-Lend (din incinta azilului de bătrâni).

Avându-i ca mijlocitori înaintea tronului Preamilostivului Dumnezeu, să-i rugăm pe cei doi Sfinți Apostoli Petru și Pavel, dascăli ai propovăduirii jertfelnice, să ocrotească Reșița, să-i păzească în înțelepciune și pricepere sfântă pe cârmuitorii ei, iar nouă, celor care viețuim aici să ne aducă spor în toate faptele aducătoare de mântuire.

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente