Rompres organizeaza, la Iasi, Expozitia ‘Ctitorii sub semnul Crucii – Stefan cel Mare si Sfant’.

In contextul manifestarilor prilejuite de Anul Omagial Stefan cel Mare si Sfant – 500, Agentia Nationala de Presa ‘Rompres’ organizeaza la Iasi, cu sprijinul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, in perioada 3 – 15 decembrie 2004 o Expozitie foto-document intitulata ‘Ctitorii sub semnul Crucii – Stefan cel Mare si Sfant’.

Vernisajul Expozitiei va avea loc maine, 3 decembrie 2004, incepand cu orele 17.00, in Sala Gotica din cadrul Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi.

Expozitia prezinta ctitorii stefaniene si contributia esentiala a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant la dezvoltarea culturii si pastrarea traditiilor ortodoxe romanesti.

Mai multe amanunte despre Expozitia ‘Ctitorii sub semnul Crucii – Stefan cel Mare si Sfant’ ne-a oferit d-na Oana Tilica – Consilier Marketing in cadrul Agentiei Nationale de Presa ‘Rompres’: ‘Fotografiile care fac obiectul Expozitiei ‘Ctitorii sub semnul Crucii – Stefan cel Mare si Sfant’ sunt realizate de catre foto-reporterii Agentiei Nationale de Presa ‘Rompres’, regasindu-se, de altfel, si in albumul ‘Ctitorii sub semnul Crucii – Stefan cel Mare si Sfant 1504-2004′, album ce a fost lansat de Rompres ca un omagiu adus Sfantului Voievod al Moldovei de la a carui trecere la cele vesnice s-au implinit anul acesta 500 de ani.’

De asemenea, Agentia Nationala de Presa ‘Rompres’ a realizat tot in acest an si albumul ‘Ctitorii sub semnul Crucii – Stefan cel Mare si Sfant’, un omagiu adus marelui domnitor al Moldovei, album care va fi expus tot in Sala Gotica a Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’: ‘Albumul ‘Ctitorii sub semnul Crucii – Stefan cel Mare si Sfant 1504-2004’ a fost editat in conditii grafice deosebite si a fost prefatat de doua personalitati ale Culturii si Vietii spirituale romanesti contemporane: Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si dl. Academician Razvan Theodorescu – Ministrul Culturii si Cultelor. Albumul prezinta in cele 128 de pagini, pe care le contine, imagini insotite de texte explicative in limbile romana si engleza, ilustrand prin ctitoriile voievodale ceea ce a fost si a insemnat Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant in istoria neamului romanesc. In acest context, dl. Academician Razvan Theodorescu – Ministrul Culturii si Cultelor aprecia ca: ‘Intr-o Moldova care-si afirma – in ciuda aderentelor sale occidentale vechi – apartenenta la spiritualitatea Orientului ortodox, domnul roman Stefan cel Mare – contemporan al energicilor adunatori de tara, papi, imparati, regi si sultani – a patronat, in micul sau principat, o civilizatie ce s-a distins prin valori crestine de dimensiune europeana.”, a subliniat d-na Oana Tilica – Consilier Marketing in cadrul Agentiei Nationale de Presa ‘Rompres’.

Comentarii Facebook


Știri recente