Romanul ‘Codul lui Da Vinci’ nu trebuie interzis, dar trebuie citit cu prudenta, crede un episcop catolic

Un episcop catolic brazilian recent numit de Vatican, Jose Maria Pinheiro, se opune boicotului pe care l-a cerut arhiepiscopul Tarcisio Bertone pentru cartea ‘Codul lui Da Vinci’, best-seller mondial.

Volumul respectiv, semnat de americanul Dan Brown, este o opera de fictiune si contine unele idei si ipoteze referitoare la crestinism care contrazic invatatura Bisericii, ceea ce l-a determinat pe arhiepiscopul catolic de Geneva sa ceara catoplicilor sa nu cumpere si sa nu citeasca romanul respectiv.

Desi recomanda prudenta in lectura, episcopul Pinheiro l-a contrazis pe arhiepiscopul Bertone, precizand ca este nevoie ca oamenii sa distinga intre realitate si fictiune, si aratand ca a interzice o carte nu este o solutie pentru a demonstra ca acea carte nu este una folositoare. Conform unor statistici ale librarilor, ‘Codul lui Da Vinci’ s-a cvandut pana acum in Brazilia in 500.000 de exemplare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…