Românii ortodocși din Valea Moraviei, Serbia au fost vizitați de o delegație a Episcopiei Caransebeșului

O delegație a Episcopiei Caransebeșului a vizitat, zilele trecute, mai multe comunități de români ortodocși din Valea Moravei, Serbia. În după-amiaza celei de a doua zile de Paști, delegația, condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, a fost întâmpinată de chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop-locțiitor al Episcopiei Daciei Felix.

În localitatea Isacova din Valea Moravei cei doi ierarhi, alături de preoții și credincioșii prezenți, au oficiat rânduiala Ceasurilor Sfintelor Paști și slujba Vecerniei. Ieri, 6 aprilie, în a doua zi a vizitei au oficiat Sfânta Liturghie.

Mai multe detalii a oferit Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix: „Pe teritoriul canonic al străvechii episcopii daco-romane de la Horeu Margi, în Biserica Ortodoxă Română ctitorită anul trecut în 2009, aici la Isacova cu hramul ‘Sfântul preot daco-roman Montanus din Sigidunum și soția sa Maxima’ suntem pătrunși de simțăminte deosebit de înălțătoare. Ne-am bucurat de a sluji împreună Sfânta Liturghie Arhierească, de fapt cea dintâi Liturghie de Paști din aceste spații, în limba română după sute și sute de ani”, informează TRINITAS TV.

Biserica din localitatea Isacova din Valea Moravei este cea de-a doua biserică ortodoxă românească din protopopiatul Dacia Ripensis.

Aceasta este a treia vizită misionară a unei delegații a Episcopiei Caransebeșului în Valea Timocului și Valea Moravei.

Comentarii Facebook


Știri recente