Romanii din Spania vor avea o noua biserica ortodoxa.

Inalt Prea Sfintitul Parinte mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale a pus astazi piatra de temelie a viitorului asezamant al Parohiei ortodoxe romane ‘Sfantul Gheorghe’ din Barcelona.

Noul locas de cult va fi construit in apropierea Catedralei Sagrada Familia si va cuprinde si o scoala unde copiii romanilor vor studia Limba si Literatura Romana, Istoria si Geografia Romaniei, precum si Catehetica.

Ciprian Olinici – redactor in cadrul postului de radio TRINITAS s-a aflat astazi la Barcelona unde a asistat la Slujba de punere a pietrei de temelie a bisericii ortodoxe romane din Barcelona si ne-a oferit mai multe amanunte despre acest eveniment: ‘Astazi, 9 decembrie 2007, este un moment important pentru credinciosii ortodocsi romani din Barcelona, din Spania, pentru ca in aceasta dimineata, incepand cu orele 09.30 a avut loc slujba Utreniei, Sfanta Liturghie si Slujba de punere a pietrei de temelie a noii biserici cu hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Biserica va fi construita in vecinatatea Catedralei Sagrada Familia din Barcelona. Parohia si Comunitatea romaneasca din Barcelona a luat fiinta in anul 2001. Din anul 2004, Biserica Ortodoxa Romana este recunoscuta in Spania ca un cult oficial. Asadar este un moment deosebit de semnificativ pentru romanii ortodocsi din Spania pentru ca este foarte greu sa gasesti aici, in Barcelona, o biserica ortodoxa romaneasca. Parintele Paroh Aurel Bundea a gasit o locatie potrivita pentru ridicarea unei biserici ortodoxe care sa deserveasca serviciile liturgice ale Comunitatii ortodoxe romanesti din Barcelona. Au venit foarte multi credinciosi ortodocsi romani din Spania, din sudul Frantei si chiar din Italia.’

Comentarii Facebook


Știri recente