Români de lângă Români – proiect Radio TRINITAS pentru 20 de comunități românești din Diaspora

Postul Radio TRINITAS al Patriarhiei Române organizează vineri, 27 iunie 2014, de la orele 11:00, conferința de lansare a proiectului „Români de lângă Români”, care va fi derulat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni până la sfârșitul anului 2014.

Evenimentul va avea loc la sediul Radio TRINITAS din strada Sfânta Ecaterina, nr. 4-6, sector 4 București (lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul).

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea, mediatizarea și consolidarea Diasporei românești prin mass-media, iar obiectivele sale specifice vizează încurajarea apariției și sprijinirea funcționării presei identitare în mediul virtual, facilitarea accesului la spații de emisie și inițierea unei rubrici dedicate românilor care locuiesc în 20 de comunități românești din Franța, Belgia, Germania, Spania și Italia.

De asemenea, proiectul urmărește deschiderea dialogului cu autoritățile locale, organizații neguvernamentale, culturale și sociale, instituțiile religioase și mass-media din țările respective cu scopul promovării și consolidării valorilor culturale și spirituale românești pentru românii din Diaspora.

Grupul țintă al proiectului este format din 200 de membri ai comunităților românești, reprezentanți ai autorităților locale și organizațiilor neguvernamentale, precum și jurnaliști din cele cinci țări europene.

Proiectul este cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și Radio TRINITAS în calitate de solicitant al proiectului finanțat.

Pentru confirmarea participării, așteptăm datele dumneavoastră de contact la adresele de email: [email protected], sau [email protected]

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente