Roma va fi capitala Internetului crestin

Pentru cateva zile, Roma va fi capitala Internetului crestin, fiind gazda a doua congrese cu participare europeana. Primul congres este exclusiv catolic, si se va desfasura in 6 si 7 iunie, organizatori fiind Consiliul Conferintelor Episcopale Europene (CCEE) si Conferinta Episcopilor Italiene (CEI), sub patronajul Consiliului Pontifical pentru Comunicatiile Sociale (CPCS). Tema congresului este ‘Internetul si Biserica Catolica in Europa’.

La congres au fost invitati responsabilii de situri ale Conferintelor Episcopale din Europa. Deschiderea evenimentului va avea loc lunea viitoare, de la ora 4PM, cu discursuri ale reprezentantilor CCEE, CEI si CPCS. Va urma apoi prima conferinta: ‘Sa trecem pragul retelei: recunoasterea Internetului ca o resursa’, sustinuta de pr. Pierre Babin, director al Centrului pentru Cercetare si Exprimare a Credintei prin Comunicare si Audiovizual de la Lyon, Franta. Dupa impartasirea de experiente, de la ora 7.15 este prevazuta celebrarea Vesperelor. A doua zi dimineata va avea loc o alta conferinta: ‘In vremea retelei: achizitionare, dezvoltare si perspective’, sustinuta de prof. Josè Manuel Perez Tornero, de la Universitatea din Barcelona. Vor urma din nou momente de impartasire de experiente, iar apoi o discutie moderata de CEI despre ‘posibile proiecte de viitor’.

Al doilea congres va incepe in ziua urmatoare, miercuri, 8 iunie. Este vorba de Conferinta Crestina Europeana de Internet (ECIC), ajunsa la a X-a editie. Aceasta editie aniversara are ca tema ‘Biserica in societatea digitala’.

Comentarii Facebook


Știri recente