Rolul predicii în reușita pastoral-misionara a preotului

La Parohia Poienarii Rali din Protoieria Ploiești, s-au desfășurat luni, 14 noiembrie 2011, lucrările Cercului Pastoral Nr.5, ce au avut ca temă Rolul predicii in reusita pastoral-misionara a preotului, după cum ne informează părintele Protoiereu Musat L. Stefan.

În deschidere s-a săvârșit slujba Acatistului Maicii Domnului, Slujba de Te-Deum și Sfințirea Apei în prezența a numeroși credincioși.

Referatul a fost susținut de Pc. Pr. Maxim Alexandru, preot paroh al Parohiei Poienarii Rali, care a aratat rolul predicii in cultul divin, cat si foloasele ei pentru cunoasterea invataturii de credinta. După susținerea referatului, preoții participanți au luat cuvântul subliniind necesitatea unor izvoare autentice pentru cuvantul de invatatura, dar si continuarea predicii in afara lacasului de cult prin comportametul slujitorului in parohie.

„Noi, prin atitudinea noastra in relatia credinciosii putem fi o continuare a predicii vorbite, intrucat bunatatea, blandetea, pedanta preotului pot face la fel de mult ca un cuvant de invatatura bine argumentat”, a precizat părintele Protoiereu Musat L. Stefan. Totodata părintele protoiereu i-a rugat pe cucernicii preoti ca, in predica sa foloseasca textele din Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti, indemnandu-i sa rosteasca cuvant de invatatura atat la Sfintele Slujbe, cat si la alte evenimente din viata parohiei, in felul acesta reusind sa sadeasca samanta cea buna si in sufletele celor care nu frecventeaza cu regularitate Sfanta Biserica.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…