Ridicarea la rangul de iconom-stavrofor a doi preoți din Protopopiatul Bran-Zărnești de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a ridicat astăzi, 29 iunie, la rangul de iconom-stavrofor pe preoții parohi Radu Vasile Bogdan și Dorin Șerban, ai parohiilor Râșnov 1 și Râșnov 2 din Protopopiatul Bran-Zărnești, informează Radio TRINITAS.

Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

„Este bucuria localnicilor exprimată prin Sfânta Liturghie datorită prețuirii care a fost acordată de către Biserică și Mitropolie prin ridicarea lor la rangul de Protopopiat. Aici s-a reînființat Protopopiatul Bran-Zărnești cu sediul la Râșnov. Preoții slujitori de aici au fost cinstiți cu rangul de iconom-stavfrofor, iar cei care au ajutat pe credincioși și Biserica au primit diplome de cinstire. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate și ne rugăm ca lucrarea aceasta de apărare a credinței și de viețuire în Hristos să se împlinească întru totul spre a noastră mântuire”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente