Rezultatele proiectului „Consolidarea organizațională – eficiență în mediul extern”

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia (AFO) a organizat ieri, 22 octombrie 2009, la Centrul pentru Persoane cu Dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia, o conferință de presă în care a prezentat rezultatele proiectului „Consolidarea organizațională – eficiență în mediul extern”, informează cotidianul „Ziarul Lumina”. Potrivit unui comunicat de presă remis de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, prin acest proiect s-a reușit perfecționarea personalului implicat în conducerea și în buna funcționare a celor peste 60 de servicii sociale oferite de Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia, prin filialele AFO și prin parohiile din eparhie. Este un pas înainte în ceea ce privește credibilitatea și eficiența așezămintelor sociale din județele Alba și Mureș, atât în fața instituțiilor publice,cât mai ales în fața celor ce beneficiază de aceste servicii. Astfel, bătrânii și copiii, oamenii nevoiași sau cei fără de adăpost vor putea primi pe mai departe, pe lângă căldura credinței și-a dragostei creștine, și un răspuns profesionist la toate problemele cu care se confruntă.

De acum înainte, Asociația Filantropia Ortodoxă, dar și celelalte trei organizații implicate în acest proiect vor putea, pe baza unei mai bune organizări și a unor strategii deja elaborate, să-și crească eficiența și răspunderea, oferind servicii sociale la standarde europene.

Obiectivul acestui proiect este dezvoltarea capacității organizatorice prin îmbunătățirea nivelului de dezvoltare și a calității serviciilor furnizate de 4 organizații neguvernamentale din județele Alba și Mureș.

173 de persoane au beneficiat de perfecționare

În cadrul proiectului au beneficiat de calificare și perfecționare 173 de persoane, membri ai comitetelor executive și personalul de deservire a activității desfășurată de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia cu cele 16 filiale din județele Alba și Mureș, Asociația „Sprijiniți Copiii” Alba, Asociația Profesională a Asistenților Sociali Alba (APASA) și Asociația „Sfântul Andrei” Bărăbanț.

I. Au fost organizate mai multe cursuri de calificare și formare profesională:

– 21 de manageri de proiect care s-au perfecționat profesional;

– 40 de salariați au fost perfecționați în animație socio-educativă;

– 24 de îngrijitori la domiciliu s-au calificat în ocupația îngrijitor bătrâni la domiciliu;

Aceste 3 cursuri sunt autorizate de Colegiul Național de Formare Profesională a Adulților.

– 25 de coordonatori de centre au fost instruiți în management de caz și în munca de echipă – curs recunoscut de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

– 63 de persoane au fost inițiate în proceduri și tehnici de management organizațional.

II. S-a realizat un circuit de documentare și un schimb de bune practici prin 4 vizite la Asociația „Solidaritate și Speranță” din Iași, la Asociația Vasiliada din Craiova, la Asociația Profesională a Asistenților Sociali Vâlcea și la Fundația Filantropia Timișoara.

III. S-a realizat „Manualul organizației” în 500 de exemplare. S-a realizat o rețea intranet prin care este facilitată comunicarea între membri organizațiilor beneficiare ale proiectului.

IV. S-au elaborat strategii de dezvoltare pentru Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și pentru Asociația Sprijiniți Copiii Alba.

V. Au fost realizate planuri de dezvoltare strategică pentru Asociația Profesională a Asistenților Sociali Alba (APASA) și Asociația „Sfântul Andrei” Bărăbanț.

Proiectul „Consolidarea organizațională – eficiență în mediul extern” este un proiect al AFO Alba Iulia în parteneriat cu Asociația Sprijiniți Copiii Alba (ASCA), finanțat de către Ministerul Finanțelor Publice – Oficiul de Plăți și Contractare prin Programul „Creșterea rolului societății civile în procesul de integrare a României.

Comentarii Facebook


Știri recente