Rezultatele examenului de pictori bisericești au fost analizate de către Comisia de Pictură a Patriarhiei Române

Comisia de pictură a Patriarhiei Române a analizat astăzi, 30 iunie, rezultatele examenului de pictori bisericești, precum și unele dosare cu proiectele de execuție a picturii unor Biserici.

Mai multe detalii cu privire la discuțiile din ședința lunară a Comisiei de Pictură a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Florin Șerbănescu, Consilier patriarhal în cadrul Sectorului Patrimoniu al Patriarhiei Române: „Ședința de astăzi este menită să valideze rezultatele comisiei, în privința acestui examen de pictori bisericești care vor fi prezentate Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. A fost o serie de pictori cu bună pregătire și au promovat cu toții acest examen, înscriindu-se în funcție de mediile obținute la categoriile a IV-a și a III-a, provizoriu sau definitiv. În ședința de astăzi a Comisiei de pictură bisericească au fost prezentate probele de lucru a doi candidați ce doresc să obțină atestatul de pictori iconari. Conform regulamentului ei trebuie să se prezinte în fața Comisiei cu cele de rigoare, între care și proba efectivă a măestriei pe care au dobândit-o în a executa icoane conform tradiției și canoanelor iconografice ale Bisericii noastre”.

Alte informații aflăm de la părintele Gheorghe Drăgulin, membru al Comisiei de Pictură bisericească: „Ne-am adunat pentru a examina aceste rezultate și să încheiem toate formele care se impun aici. De asemenea, Comisia de Pictură a Patriarhiei se ocupă astăzi cu analizarea altor dosare care au venit între timp la Centru, deoarece, este cunoscut faptul, în orice parte a țării s-ar executa pictarea unei Biserici aceasta are nevoie de aprobarea Comisiei centrale de Pictură a Patriarhiei”, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente