Revista „Ortodoxia”- 6 decenii de apariție neîntreruptă

Revista centrală a Patriarhiei Române, „Ortodoxia”, împlinește în 2009 6 decenii de apariție neîntreruptă, informează TRINITAS TV. Numerele I și II pe acest an, apărute recent, deschid o nouă serie. Editorialul numărului 1 pe 2009, pentru lunile ianuarie, februarie și martie, aparține Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Preafericirea Sa precizează că acest demers este legat de aniversarea celor 60 de ani, cât și de noul cadru în care se desfășoară viața obștească la noi. Biserica Ortodoxă Română este chemată să răspundă, din perspectiva misiunii sale apostolice neschimbătoare, provocărilor specifice unei societăți aflate într-o tot mai accentuată secularizare, să contribuie la o autentică mărturie ortodoxă în lumea contemporană și să adâncească relațiile cu celelalte Biserici Ortodoxe surori.

În noul format, revista este organizată pe mai multe secțiuni: Studii, Ortodoxia în dialog, Orthodoxia Patristica, Ortodoxia Contemporană, Cronica Bisericilor Ortodoxe și Însemnări despre cărți și reviste.

Apărute la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, cele două numere pot fi achiziționate de la librăriile Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente