Revista Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

Printre publicațiile editate de eparhiile ortodoxe române din diaspora se numără și revista de spiritualitate și cultură Candela Nordului. Editată de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, aceasta este realizată în condiții grafice deosebite, cu text bilingv, atât în română cât și în engleză, după cum informează TRINITAS TV. Subiectele sunt diverse, atât din domeniul teologiei – precum cele tratate în secțiunile Pastoralia, Catehetica, Dialogos, dar și care abordează evenimente religios-culturale, acestea fiind reflectate în secțiuni precum Poesis, Ars et cultura, Evenimente.

Revista a apărut neîntrerupt din anul 1973 până în anul 1998, începutul său fiind legat de prima parohie românească din Scandinavia. Din anul 2008, a fost reluată editarea publicației în formatul actual.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…