Revederea teologilor după 30 de ani de la absolvire

Promoția 1978-1982 a Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu s-a reîntâlnit după 30 de ani de la absolvire. În capela facultății, un sobor impresionant de preoți a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat o slujbă de parastas pentru toți profesorii și absolvenții din promoția amintită trecuți la odihna cea veșnică. La slujba de parastas au fost prezenți Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Daniil, Episcop-locțiitor al Daciei Felix și absolvent al facultății în promoția 1978-1982, alături de doi dintre profesorii acestei generații, pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu și pr. prof. dr. Dumitru Abrudan, după cum informează „Ziarul Lumina”.

IPS Laurențiu i-a felicitat pe preoții și familiile acestora pentru cei 30 de ani de activitate în sânul Bisericii și pentru toate realizările lor. ‘Ne bucură întoarcerea dumneavoastră la instituția unde v-ați format, căreia i-ați rămas datori și căreia îi veți mulțumi toată viața. Noi mulțumim lui Dumnezeu pentru formarea voastră teologică, dar și pentru activitatea dumneavoastră timp de 30 de ani în ogorul Bisericii. Trăim un sentiment de bucurie la întâlnirea cu dumneavoastră, dar există și o tristețe firească, pentru că, iată, noi am trecut prin ani și s-au scurs primii 30 de ani ai lucrării dumneavoastră ca slujitori ai sfintelor altare’, a subliniat IPS Laurențiu.

Mulțumirile absolvenților au venit prin pr. Ioan Ciocan, protopopul de Săliște, care a exprimat recunoștința tuturor preoților din această promoție pentru grija părintească a ierarhului față de fiecare în parte și pentru ajutorul oferit în lucrarea pastoral-misionară. A urmat cursul festiv, la care pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu le-a vorbit celor prezenți despre răpirea Basarabiei de la patria-mamă, o lecție pe care, după cum a mărturisit părintele academician, nu a avut posibilitatea să o susțină din cauza regimului din acea vreme.

Comentarii Facebook


Știri recente