Revedere dupa 30 de ani la academia andreiană din Sibiu

Promoția 1978-1982 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu s-a reîntâlnit după 30 de ani, la vechea acedemie întemeiată de marele ierarh și sfânt al Ardealului. Primul moment al întâlnirii a fost organizat în capela facultății, unde un sobor numeros de preoți a oficiat Sfânta Liturghie, după care s-a urmat o slujbă de parastas pentru toți profesorii și absolvenții din promoția amintită, trecuți la odihna cea veșnică. La slujba de parastas au fost prezenți Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Daniil, Episcopul-locțiitor al Daciei Felix și absolvent al facultății andreiene în promoția 1978-1982 și doi dintre vechii profesori, pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu și pr. prof. dr. Dumitru Abrudan.

În cuvântul de bun-venit, IPS Laurențiu i-a felicitat pe preoții și familiile acestora pentru cei 30 de ani de activitate în sânul Bisericii și pentru toate realizările personale și pe plan familial.

„Ne bucură întoarcerea dumenavoastră la „alma mater”, la instituția unde v-ați format, căreia i-ați rămas datori și căreia veți mulțumi toată viață. Noi mulțumim lui Dumnezeu pentru formarea voastră teologică dar și pentru activitatea dumenavoastră timp de 30 de ani în ogorul Bisericii. Trăim un sentiment de bucurie la întâlnirea cu dumneavoastră, dar există și o tristețe firească, pentru că iată, noi am trecut prin ani și s-au scrus primii 30 de ani ai lucrării dumneavoastră ca slujitori ai sfintelor altare”, a subliniat IPS Laurențiu.

Un curs nerostit

Mulțumirile absolvenților au venit pr. Ioan Ciocan, protopopul de Săliște, o unitate adminstrativă a Arhiepiscopiei Sibiului. Părintele Ciocan a exprimat recunoștința tuturor preoților din această promoție pentru grija părintească a ierarhului față de fiecare în parte și pentru ajutorul oferit în lucrarea pastoral-misionară din parohiile păstorite.

După cum ne informează mitropolia-ardealului.ro, a urmat cursul festiv, la care pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu le-a vorbit preoților și preoteselor prezenți despre răpirea Basarabiei de la patria-mamă, o lecție pe care, după cum a mărturisit la început părintele academician, nu a reușit s-o susțină la momentul potrivit, din cauza regimului din acea vreme.

Întâlnirea de la Sibiu a fost un bun prilej pentru preoții și familiile acestora de a depăna amintiri, de a revedea locuri și oameni dragi și de a organiza viitoarele revederi de acest fel.

Comentarii Facebook


Știri recente