Reuniune ecumenica la Bucuresti

Cea de-a patra reuniune a responsabililor ecumenici din cadrul Bisericilor membre ale Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) a avut loc la Bucuresti intre 10 si 15 mai. La intrunire au participat un numar de 35 de reprezentanti ai unor biserici si culte din Europa, Asia, Africa si cele doua Americi.

In deschiderea reuniunii, Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a subliniat necesitatea implinirii unitatii intre crestini. Suntem datori sa urmam si sa indeplinim Invatatura Domnului Iisus Hristos: unitatea si pacea!, a spus Preafericitul Parinte Patriarh.

Consiliul Mondial al Bisericilor a fost infiintat in 1948 si in prezent grupeaza laolalta majoritatea bisericilor protestante, Biserica Anglicana si Bisericile Ortodoxe intr-o forma de asociere care face posibila rugaciunea impreuna si conlucrarea dincolo de limitarile fiecarei denominatiuni.

CMB are adunari generale la intervale de mai multi ani, iar intre aceste adunari isi desfasoara activitatea diferite echipe de lucru (cunoscute mai demult ca birouri). Intrunirea de la Bucuresti a fost cea de-a patra reuniune a Echipei care se ocupa de Biserica si Relatii Ecumenice. Intalnirile precedente ale acestei echipe au avut loc in 1999, 1998 si 1996.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente