Reuniune A.S.C.O.R. la Seminarul Teologic Ortodox din București

Reprezentanții celor 24 de filiale ASCOR din țară participă zilele acestea la o consfătuire națională. Întrunirea se desfășoară în perioada 26-28 noiembrie la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București, informează TRINITAS TV.

„De dimineață a sosit staff-ul ASCOR din toate filialele și după aceea a avut loc întâlnirea, salutul și cuvântul de bun venit pentru cei care au venit din provincie. După amiază a fost întâlnirea stabilită de ei cu duhovnicul ASCOR București, în persoana mea. La această întâlnire le-am împărtășit un cuvânt de îmbărbătare și un cuvânt de susținere duhovnicească în toată lucrarea lor, deoarece au și ei probleme, căutări, frământări, pentru că acesta este tânărul, studentul” a spus Pr. Vasile Gavrilă, Îndrumător ASCOR București.

Reprezentanții ASCOR vor participa mâine la slujba Vecerniei oficiată în paraclisul din incinta Seminarului Teologic bucureștean.

„Mâine seară după masa de seară vom săvârși Vecernia numai cu studenții din ASCOR la paraclisul Seminarului Teologic Ortodox din București, Seminar care ne și găzduiește, deoarece dorim să fie o slujbă cu un caracter foarte intim la care vor participa numai cei care au venit la această consfătuire”, a adăugat Pr. Vasile Gavrilă.

Pentru duminică programul este unul special, a mai precizat Pr. Gavrilă.

„În a treia zi vom oficia Sfânta Liturghie la Paraclisul Universitar Sfântul Nicolae din București. După amiază va fi o conferință în cadrul Serilor Filocalice și intenționat s-a stabilit acum la sfârșit de consfătuire pentru ca să participe întreg ASCOR-ul. Această conferință va avea în vedere conturarea personalității Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae care, de fapt, a fost motivul pentru care s-au organizat Serile Filocalice”.

ASCOR organizează consfătuiri naționale de două ori pe an, primăvara și toamna.

Comentarii Facebook


Știri recente