Reunirile preoților din Protopopiatul Timișoara II

În perioada 18 februarie – 4 martie, în Protopopiatul Timișoara II, vor avea loc primele întâlniri de lucru din anul 2011 ale celor șapte cercuri misionare preoțești, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. În cadrul dezbaterilor, moderate de delegatul Centrului Eparhial și de protopopul locului, pr. Mircea Szilagyi, se vor discuta subiecte cu caracter pastoral-misionar, catehetic, dar și administrativ. Prima întrunire a preoților va avea loc mâine, 18 februarie, la Parohia Timișoara-Zona Tipografilor.

Aceste reuniri cu caracter frățesc ale preoților, care vin în prelungirea ședințelor administrative lunare, sunt o bună ocazie a clericilor de a se cunoaște între ei și de a găsi noi modalități de colaborare, precum și de a schimba opinii pe diferite teme. Nu în ultimul rând, preoții află ultimele dispoziții ale Centrului Eparhial, sunt puși la curent cu schimbări legislative cu impact asupra vieții bisericești și află de noi oportunități de a iniția și derula proiecte pentru comunitatea pe care o păstoresc, întrucât fiecare zonă are un specific al vieții religioase și parohiale’, a declarat părintele Mircea Szilagyi.

Întâlnirile din acest prim trimestru al anului vor debuta cu un Te Deum, oficiat de participanți în biserica parohiei unde va avea loc reuniunea cercului, după care se va discuta în primul rând despre modalitățile prin care va fi marcat anul 2011 ca An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, conform hotărârii Sfântului Sinod, propunându-se ca prima parte a anului să fie dedicată Tainei Sfântului Botez. ‘În legătură cu acest subiect se va discuta pe marginea programei catehetice elaborate de Comisia catehetică a protopopiatului, care este axată, în mod firesc, pe cele două Sfinte Taine, Botezul și Cununia. Vor fi evaluate și proiectele inițiate de Patriarhia Română, ‘Hristos împărtășit copiilor’ și ‘Alege școala!’, funcție de particularitățile fiecărei parohii și de numărul de copii doritori de a participa la proiect. La Secția administrativă se va discuta despre modul de gestionare a cimitirelor parohiale și modalități de păstrare a evidențelor legate de ele. Reuniunile se vor încheia cu discuții legate de organizarea viitoarelor întâlniri și propuneri de subiecte pentru noi discuții’, a mai spus părintele protopop Mircea Szilagyi.

Comentarii Facebook


Știri recente