Rețeaua de saituri pentru parohii, prezentată la Săveni

Preoții din Protopopiatul Săveni s-au întâlnit în ședință lunară, marți, 20 decembrie 2011, începând cu ora 10:00.

În cadrul conferinței, pr. Liviu Botezatu, parohul Bisericii ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Poiana, a susținut referatul cu tema ‘Legătura preotului cu enoriașii săi. Atitudinea corectă față de ei’.

De asemenea, în cadrul ședinței s-au discutat aspecte legate de apropierea preotului de enoriașii săi, de intensificarea vieții liturgice la nivelul parohiei, despre mijloace de contracarare a prozelitismului sectar, acolo unde se manifestă acest fenomen, precum și despre implicarea tineretului în viața misionară și liturgică.

Preoții cu experiență au vorbit despre căile prin care se poate crea o mai bună apropiere între preotul paroh și enoriașii săi, atât prin comunicare verbală, cât și prin limbaj nonverbal.

În continuarea ședinței au fost prezentate informările de la Centrul eparhial, revenindu-se și asupra unor informări precedente.

Ședința a avut ca oaspete pe diaconul Nicolae Hulpoi, directorul Departamentului Doxologia Media al Arhiepiscopiei Iașilor, care a vorbit despre stadiul proiectului ‘Rețea de saituri pentru parohii și mănăstiri’, prezentând cele câteva zeci de pagini dezvoltate până în prezent. Prezentarea acestui proiect, ce se dorește a fi lansat în prima parte a anului viitor și definitivat până în decembrie 2012, a suscitat o discuție despre importanța comunicării cu credincioșii și între parohii pe această cale. ‘Această rețea de saituri reprezintă o oportunitate pentru fiecare preot de a-și face cunoscută activitatea liturgică și misionar-pastorală, dar și posibilitatea de a se inspira în lucrarea pastorală de la ceilalți preoți parohi. La nivelul Protopopiatului Săveni ideea a reușit să stârnească interesul majorității preoților’, a declarat pr. Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…