Rețeaua de saituri pentru parohii, prezentată la Săveni

Preoții din Protopopiatul Săveni s-au întâlnit în ședință lunară, marți, 20 decembrie 2011, începând cu ora 10:00.

În cadrul conferinței, pr. Liviu Botezatu, parohul Bisericii ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Poiana, a susținut referatul cu tema ‘Legătura preotului cu enoriașii săi. Atitudinea corectă față de ei’.

De asemenea, în cadrul ședinței s-au discutat aspecte legate de apropierea preotului de enoriașii săi, de intensificarea vieții liturgice la nivelul parohiei, despre mijloace de contracarare a prozelitismului sectar, acolo unde se manifestă acest fenomen, precum și despre implicarea tineretului în viața misionară și liturgică.

Preoții cu experiență au vorbit despre căile prin care se poate crea o mai bună apropiere între preotul paroh și enoriașii săi, atât prin comunicare verbală, cât și prin limbaj nonverbal.

În continuarea ședinței au fost prezentate informările de la Centrul eparhial, revenindu-se și asupra unor informări precedente.

Ședința a avut ca oaspete pe diaconul Nicolae Hulpoi, directorul Departamentului Doxologia Media al Arhiepiscopiei Iașilor, care a vorbit despre stadiul proiectului ‘Rețea de saituri pentru parohii și mănăstiri’, prezentând cele câteva zeci de pagini dezvoltate până în prezent. Prezentarea acestui proiect, ce se dorește a fi lansat în prima parte a anului viitor și definitivat până în decembrie 2012, a suscitat o discuție despre importanța comunicării cu credincioșii și între parohii pe această cale. ‘Această rețea de saituri reprezintă o oportunitate pentru fiecare preot de a-și face cunoscută activitatea liturgică și misionar-pastorală, dar și posibilitatea de a se inspira în lucrarea pastorală de la ceilalți preoți parohi. La nivelul Protopopiatului Săveni ideea a reușit să stârnească interesul majorității preoților’, a declarat pr. Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni.

Comentarii Facebook


Știri recente