Resfințirea vechii Catedrale din Baia Mare

Biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, vechea Catedrala a orașului, a fost resfințită în astăzi, 21 august 2011, informează TRINITAS TV.

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul.

„Cu această ocazie am participat cu multă dragoste la invitația Înaltpreasfințitului Justinian și a Preasfințitului Iustin. Dumnezeu să ne binecuvânteze dragostea noastră, să binecuvânteze cinstirea pe care o avem noi față de Maica Preacurată, iar Maica Domnului să rămână Ocrotitoarea noastră pentru ca să putem trece peste toate greutățile vieții în drumul nostru spre viața veșnică”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

„Vreau să dau slavă lui Dumnezeu că avem aici în nord-vestul țării noastre un popor vrednic. Acesta este darul lui Dumnezeu. Am venit ca să mulțumesc profund lui Dumnezeu acum când sunt la capătul drumului meu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Justinian.

La final, unul din slujitorii bisericii a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor și s-au oferit diplome de recunoștință tuturor celor care au sprijinit lucrările de renovare.

„Sărbătoarea hramului Parohiei Baia Mare I, cu Biserica Adormirea Maicii Domnului, a fost anul acesta un prilej de mare bucurie, pentru că la împlinirea a 100 de la întemeierea și ctitoria ei s-au adus ample lucrări de înnoire interioară și exterioară”, a declarat Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Vechea Catedrala a orașului Baia Mare a fost construită în anul 1910 și are un număr de 8791 de credincioși. În urmă cu 20 de ani Înaltpreasfințitul Părinte Iustinian a fost instalat, în acest lăcaș, Episcop al Maramureșului și Sătmarului.

Comentarii Facebook


Știri recente