Resfințirea vechii biserici din Otopeni

În ciuda frigului și a ploii, câteva sute de credincioși au participat duminică, 8 mai, la resfințirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Otopeni. Slujba de târnosire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

După slujba de Sfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie iar Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură.

„Faceți în așa fel iubiți credincioși, încât să împărtășiți copiilor și nepoților dumneavoastră această bucurie a Învierii. Ajutații să înțeleagă taina această minunată a Învierii care dă sens vieții noastre. Numai în interiorul Bisericii lui Hristos și împărtășind credința în El, putem să ne simțim împliniți, fericiți, bucuroși, și să fim încredințați că vom moșteni Împărăția lui Dumnezeu”, a spus Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul.

Biserica „Sfântul Gheorghe” din Otopeni este cel mai vechi lăcaș de cult al orașului de lângă Aeroportul internațional „Henri Coandă”. Lucrările de restaurare la veche biserică, precum și ridicarea noii biserici din apropiere, de dimensiunile unei catedrale, au fost sprijinite de Primăria Otopeni și de Consiliul local.

La finalul slujbei, credincioșii prezenți au trecut prin Altar și au sărutat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă.

Comentarii Facebook


Știri recente