Resfințirea picturii și hramul bisericii din parohia Ferdinand, protopopiatul Caransebeș

În ziua praznicului Rusaliilor, duminică 7 iunie 2009, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a resfințit pictura restaurată a bisericii cu hramul ‘Pogorârea Sf. Duh’ Ferdinand, din orașul Oțelu Roșu, protopopiatul Caransebeș.

După oficierea slujbei de resfințire a bisericii, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sf. Liturghie în cadrul căreia a hirotonit întru preot pe diaconul medic Cornel Jupâneanț, care va sluji la așezământul medical-creștin din Marga.

Totodată, Chiriarhul a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Mihai suru care slujește în această parohie de 21 de ani având roade pastorale și administrative demne de apreciat. Cei peste 400 de credincioși participanți la Sf. Litughie s-au bucurat de rugăciunile speciale rostit de Ierarh, în cadrul slujbei Vecerniei, care se oficiază potrivit rânduielii bisericii noastre, la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt.

Pictura acestei biserici este executată de binecunoscutul pictor Gheorghe Baba alături de fiu său Corneliu Baba, iar restaurarea ei în ultimii doi ani i-a redat luminozitatea ce a avut-o la început.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente