Resfințirea picturii Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Eforie Nord

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Eforie Nord a îmbrăcat astăzi, 8 septembrie, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a resfințit lăcașul de cult, în urma unor lucrări de restaurare. Înaltpreasfinția sa a oficiat și Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile fiind date de corala „Armonia” a Eparhiei.

Mai multe detalii cu privire la semnificația acestui eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „S-a îmbrăcat Biserica în haină de pictură, așa cum Maica Domnului s-a îmbrăcat în haină de sfințenie. Acest moment al sfințirii bisericii înseamnă de fapt împodobirea ei, așa cum Maica Domnului a fost împodobită cu curățenia, cu sfințenia, cu harul Duhului Sfânt și cu podoaba celui ce a împodobit-o pe ea, Fiul lui Dumnezeu care s-a sălășluit în ea”.

Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Eforie Nord a fost înființată în anul 1992, iar biserica a fost ridicată între anii 1996-2001.

Comentarii Facebook


Știri recente