Resfințirea picturii Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Eforie Nord

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Eforie Nord a îmbrăcat astăzi, 8 septembrie, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a resfințit lăcașul de cult, în urma unor lucrări de restaurare. Înaltpreasfinția sa a oficiat și Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile fiind date de corala „Armonia” a Eparhiei.

Mai multe detalii cu privire la semnificația acestui eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „S-a îmbrăcat Biserica în haină de pictură, așa cum Maica Domnului s-a îmbrăcat în haină de sfințenie. Acest moment al sfințirii bisericii înseamnă de fapt împodobirea ei, așa cum Maica Domnului a fost împodobită cu curățenia, cu sfințenia, cu harul Duhului Sfânt și cu podoaba celui ce a împodobit-o pe ea, Fiul lui Dumnezeu care s-a sălășluit în ea”.

Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Eforie Nord a fost înființată în anul 1992, iar biserica a fost ridicată între anii 1996-2001.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…