Resfințirea locașului de cult din Runcu Salvei

Credincioșii parohiei năsăudene Runcu Salvei au fost duminică, 26 august, în sărbătoare. Biserica parohială, cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ridicată între anii 1956 -1968, a fost resfințită, informează radiorenasterea.ro.

Slujba a fost oficiată cu începere de la ora 9 de Presfințitul Episcop Vasile Someșanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat la ora 8 si 30 de minute, la intrarea în sat în mod tradițional de copii îmbrăcați în costume populare, preoți și întreaga comunitate parohială.

După slujba de resfințire a locașului de cult, de la ora 10 a fost oficiată Sfânta Liturghie Arhierească.

În cadrul cuvântului de învățătură Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul a evidențiat importanța milosteniei.

Biserica parohiei Runcu Salvei datează înca din anul 1956.

Locașul de cult a fost sfințit prima dată în 1968 de către Înaltpreasfințitul Teofil Herineanu, Arhiepiscopul de atunci al Vadului, Feleacului și Clujului.

În ultimii ani s-au realizat la acest locaș de rugăciune ample lucrări de reabilitare și renovare.

A fost refăcut exteriorul și interiorul bisericii, precum și pictura locașului de cult, ce se afla într-o stare avansată de degradare, după cum a precizat părintele paroh, Ilie Furcea.

Lucrările de pictură a bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din parohia Runcu Salvei au costat peste 2 miliarde de lei vechi.

Investițiile au fost suportate în totalitate din contribuția credincioșilor.

Comentarii Facebook


Știri recente