Resfințirea Capelei Parohiei Potcoava din Protoieria Slatina I

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a resfințit duminică, 24 octombrie, capela Parohiei Potcoava, Protoieria Slatina I, informează episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică care face referire la vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor: „Pentru ghergheseni Hristos a fost astăzi incomod și greu de suportat. El a fost mai bun de alungat și de izgonit. De câte ori și noi, asemenea gherghesenilor, nu facem la fel?… Când ni se pare că viața împreună cu Hristos este incomodă și grea de dus. De ce? Pentru că viața în Hristos nu ne oferă numai distracție. Ci presupune o viață de asceză, de post și rugăciune, de milostenie și de abținere de la faptele urâte, de la cuvinte murdare și de la gândurile spurcate. Multora le pare Creștinismul o religie păguboasă, așa cum și Hristos le-a părut gherghesenilor bun de pagubă, pentru că se întâmplă adesea să ținem mai mult la grijile materiale, decât la sufletul nostru”.

La final, Preasfințitul Părinte a acordat Distincția de Vrednicie D-lui manager Florin Mateiana, Primarul Comunei Potcoava.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…