Resfințirea Bisericii Vechi a Mănăstiri Lainici

Biserica Veche a Mânăstirii Lainici, ce poartă hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului a fost resfințită astăzi, 21 noiembrie.

„Slujba de resfințire și slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Siluan, Episcopul Ortodox din Ungaria, și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de un sobor de preoți și diaconi”, după cum a spus corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe ostenitorii acestui așezământ monahal în frunte cu părintele arh. Ioachim Pârvulescu, starețul mănăstirii, pentru osteneala depusă în renovarea acestui sfânt locaș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…